Madkundskab med ungerne i omegnen
KBH Huawen Forening afholdt i samarbejde med China Cultural Center in Copenhagen en fejring af kinesisk nytår på Borupgaard Gymnasium med guzheng-musik, jiaozi (dumplings) og kalligrafi. Mange elever viste stor interesse for madlavning og var med til at lave jiaozi i fælles værksteder, hvor de både fik hænderne i dejen og lærte om traditionerne bag retten.
Eleverne smagte selv jiaozi, kunne godt lide dem, og mange ville gerne prøve at lave dem derhjemme.
Workshops med ungerne fra Herlev Ungdomsskole
KBH Huawen Forening har i samarbejde med Herlev Ungdomsskole afholdt madworkshops for lokale unge, hvor deltagerne sammen tilberedte jiaozi (dumplings), baozi (dampede boller), chunjuan (forårsruller) og chǎofàn (stegte ris). Ungerne var aktive fra start til slut: De rullede dej ud, fyldte og foldede jiaozi, lærte at flette baozi, rullede sprøde forårsruller og svitsede ris med grønt og æg ved wokken. Stemningen var nysgerrig og livlig, og mange samarbejdede på tværs af grupper for at hjælpe hinanden med teknikkerne.
Responsen var meget positiv. Ungerne fortalte, at de syntes, det var sjovt og lærerigt at lave maden selv, og flere ville gerne prøve opskrifterne derhjemme. Maden fik ros for både smag og duft: jiaozi med saftigt fyld, baozi med blød dej og fyldig kerne, forårsruller med sprød skorpe og chǎofàn med god krydring og wokduft. Efter tilberedningen spiste alle sammen, og der var både plads til smagsprøver, små tips fra underviserne og snak om råvarer og traditioner.